Agustí Alcoberro és el nou director del Museu d´Història de Catalunya


Font: Diari de Girona

L’historiador de Pals Agustí Alcoberro va ser nomenat ahir director del Museu d’Història de Catalunya en substitució de Jaume Sobrequés, qui ha cessat en el càrrec.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va agrair a Sobrequés la tasca duta a terme, des de l’any 2000, al capdavant del Museu i va destacar que ha completat un cicle marcat per la consolidació i creixement del centre. Agustí Alcoberro és especialista en cultura de l’Humanisme i del Renaixement, i en els dos grans conflictes bèl·lics de la Catalunya moderna: les guerres dels Segadors i de Successió.

Agustí Alcoberro és doctor en Història per la Universitat de Barcelona i professor del Departament d’Història Moderna d’aquesta universitat des de l’any 1994. La seva activitat professional s’ha centrat en tres eixos bàsics: la recerca i la divulgació històriques; la creació literària, i l’elaboració de materials per a l’ensenyament de les Ciències Socials. Ha estat comissari d’exposicions fetes al Museu d’Història de Catalunya, com ara Per bruixa i metzineraCatalunya i la Guerra de Successió.

Com a historiador, és autor de La Revolució de 1640. Els segles XVI i XVII a Catalunya (1993); Pere Miquel Carbonell: Cròniques d’Espanya (1997), Pirates, corsaris i torres de moros. Passat i present de les torres de Palafrugell i de Mont-ras (1998), Identitat i territori. Textos geogràfics del Renaixement (2000), Miquel Batllori (2000), l’estudi històric L’exili austriacista (1713-1747) (2002) i Pirates, bandolers i bruixes a la Catalunya dels segles XVI i XVII (2004). Va dedicar la seva tesi doctoral a Pere Miquel Carbonell, historiador humanista i la historiografia catalana del segle XV.

A més, ha publicat articles d’història i pedagogia i és assessor de la revista Sàpiens i del programa de TV3 Històries de Catalunya. En l’àmbit de la creació literària, després d’haver publicat diverses obres juvenils, va rebre l’any 1988 el premi Sant Jordi per la novel·la Retrat de Carme en penombra.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s