Els dos grans bancs cobreixen part del buit deixat per Catalunya Caixa

on
Els dos grans bancs obren oficines a Aldover, Tivenys i Benifallet, municipis afectats pel massiu tancament de CX.
Els dos grans bancs espanyols, el Santander i el BBVA, han cobert en part el buit deixat per Catalunya Caixa (CX)després del tancament de vuit oficines en pobles menuts de les Terres de l’Ebre. 
En la meitat d’aquests municipis, un o els dos bancs s’han interessat a obrir-hi seus a través de la figura de l’agent comercial. I en tres dels quatre pobles, l’interès ha fructificat. Benifallet, Tivenys i Aldover disposaran de nous serveis bancaris. 
Benifallet s’havia quedat sense cap oficina i l’únic consol del caixer automàtic. Ara, però, s’espera que just després de Setmana Santa obrin oficina el Santander i el BBVA. Els agents comercials treballen en qualitat d’autònoms i assumeixen les despeses de les oficines obertes al públic, apunta l’alcalde, Jordi Monclús. «En quedar-nos sense cap oficina, els dos bancs van mostrar interès a venir al poble. Estem satisfets», resumeix.
L’altre gran beneficiat és Aldover, on també hi haurà dues noves oficines. La del BBVA ha obert portes i l’oficina del Santander ho farà en breu. L’alcalde, Joan Ferré, apunta que al municipi, amb quasi 1.000 habitants, «hi ha prou moviment de gent perquè a les entitats que hi treballin no perdin diners, la població és estable». Ferré patia per com afectaria la gent gran del poble la pèrdua de l’oficina, l’única a Aldover. El seu buit, «afortunadament s’ha cobert», tanca. 
El triangle de pobles beneficiats el tanca Tivenys on el banc Santander ha obert portes. «El BBVA també ha fet contactes però desconec si s’ha arribat a un acord», sosté l’alcaldessa, Maria José Beltrán.
A la Ribera d’Ebre, en canvi, la situació és ben diferent. Garcia ha perdut la seva única oficina, que ja no tenia caixer, i cap dels dos grans bancs s’hi ha interessat, lamenta l’alcalde, Joan Marimon. «No ha vingut ningú». 
Els clients de la caixa intervinguda tenen instruccions per anar a les oficines de Móra la Nova o Móra d’Ebre. A Rasquera, en el dia d’avui tampoc hi ha cap oficina oberta però, com a mínim, CX hi ha deixat el caixer automàtic. 
A Ginestar, la pèrdua de l’oficina no suposa un gran maldecap. Al poble hi treballa fa anys el BBVA i la Secció de Crèdit de la cooperativa. A més, el Santander s’ha reunit amb l’Ajuntament i ha mostrat interès a buscar un agent comercial tot i que la recerca no ha fructificat, apunta l’alcalde Josep Maria Domènech. 
Els dos bancs tampoc s’han interessat de forma oficial a implantar-se a Godall, al Montsià, on el tancament de CX ha deixat com a única opció la Secció de Crèdit de la cooperativa o agafar el cotxe i traslladar-se a un poble veí. Francesc Miró, el seu alcalde, denuncia l’actitud de menyspreu mostrada per l’entitat d’estalvis i la deixadesa de la Generalitat alhora de pressionar per evitar un tancament generalitzat d’oficines com el que s’ha produït. «És impresentable que una entitat rescatada amb milers de milions d’euros públics pugui actuar així». 
Finalment, a la Galera, la Secció de Crèdit s’ha convertit en l’única entitat al poble. CX ha deixat el caixer automàtic però cap dels dos bancs ha trucat a la porta.
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s