Godall es prepara per celebrar el seu Carnaval, únic al territori i també a la resta del país

on

La festa del Carnestoltes godallenc està declarada Patrimoni Festiu de Catalunya

font: La Veu de l’Ebre

Godall celebrarà el seu famós i reconegut Carnaval del 24 al 28 de febrer. Tot i tractar-se d’una petita població, aquesta festivitat és molt reconeguda tant al territori com a la resta del país a causa de la seua singularitat. De fet, aquest 2017, Godall festejarà la 129a edició d’una festa que està declarada Patrimoni Festiu de Catalunya. “És la nostra festa d’hivern”, explica Teresa Esmel, tinent d’alcalde de l’Ajuntament godallenc, que afegeix que un dels actes que fa que aquesta festa siga tan peculiar són les batalles de farina, úniques al nostre territori. “Penseu que, de mitjana, cada casa llança uns 80 quilos de farina i que la població les espera fidelment, a més a més de transmetre aquesta tradició als fills, de generació en generació”, diu Esmel. La tinent d’alcalde de Godall aconsella a tothom de fora que vulga participar-hi que hi acudisca ben preparat, ja que, “tot i tractar-se de farina, totalment inofensiva, millor protegir-se els ulls i la boca, sobretot els més menuts”.

Les batalles de farina són molt esperades i un dels actes més espectaculars, però no es poden obviar les nits de ball: “Totes elles són gratuïtes i amb orquestres de molt nivell, com ara l’Atalaia o Nueva Alaska”, ressalta Teresa Esmel.

És, doncs, una bona oportunitat de gaudir de balls d’orquestra de qualitat per a tots aquells que en són amants i desitgen celebrar el Carnaval coneixent de prop aquesta singular festa godallenca. “A banda, dimarts a la nit, tothom que entre al ball amb la cara coberta [la tradició del Carnaval a Godall mana que es vaja amb el rostre i el cap tapats] rebrà un número, amb el qual podrà participar en diferents sortejos i rebre obsequis que han preparat els diversos comerços locals”, explica la tinent d’alcalde. ■

article:

godall-es-prepara-per-celebrar-el-seu-carnaval

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s