Godall es prepara per disfressar-se en la 129a edició del seu Carnaval

font: Diari de Tarragona

MONTSIÀ ■ ARRENCA DIVENDRES I S’ALLARGARÀ FINS DIMARTS

Alguns actes destacats són les batalles de farina i els balls amb les orquestres Nueva  Alaska, Atalaia o Magia Negra.

Aquest divendres arrenquen cinc dies de celebració intensa a Godall, amb motiu del seu emblemàtic Carnaval, que enguany arriba a la seua 129a edició.

«Aquesta és la festa per excel ·lència de Godall, es viu amb moltíssima intensitat i el sentim molt nostre. El poble es paralitza durant cinc dies», apunta el regidor de Festes de l’Ajuntament de Godall, Santi Albiol.

Divendres s’inaugurarà la festa amb un cercavila a les 15 hores i el pregó de Carnestoltes. A mitjanit hi haurà el ball de màscares amb l’orquestra Nueva Alaska.

Un dels actes més esperats sense dubte del Carnaval de Godall és la batalla de farina, que serà dissabte i dimarts a la tarda. Es recomana portar roba vella, un mocador per al nas i la boca i unes ulleres de protecció per als ulls, de sol o de piscina.

Dissabte a la nit la música anirà a càrrec de l’orquestra Atalaia. «Tot i que siguem un poble petit, cal remarcar que les orquestres que portem són molt destacades», diu Albiol. El regidor explica que els godallencs solen disfressar-se, si es pot, cada dia d’una forma diferent, agrupant- se en colles.

Diumenge serà el dia dedicat als més menuts, amb la desfilada i la festa infantil. A continuació hi haurà el clàssic sopar del ‘bocadillo’.

Dilluns al migdia hi haurà la sardinada popular. Per la nit, el grup Lazaro’s posarà la música de la nit temàtica, on tothom anirà disfressat del que haja sortit més votat a través de les xarxes socials.

Finalment, dimarts hi haurà el torneig de bitlles i la paellada popular, a més de la segona batalla de farina. A les 23 hores al casal se celebrarà el ball de màscares, amb l’orquestra Magia Negra. Durant la mitja part del ball se sortejaran premis entre totes les ‘mascarulles’ que vagin amb la cara tapada. Enguany hi participen 25 comerços. Cal remarcar que tots els actes, inclosos els balls d’orquestra, són gratuïts tant per a veïns com per a visitants.

Un Carnaval amb llarga història

Enguany el Carnaval amb més renom de les Terres de l’Ebre, el de Godall, assoleix 129 anys d’història i ho fa vivint-se amb la mateixa intensitat que sempre. El Carnaval ha mantingut la seua essència durant tots aquests anys, si bé al començament sols era un ball amb la cara tapada amb saquets d’arròs, fent-los un forat per als ulls i la boca.

Però fins i tot durant el franquisme, quan aquesta festa estava prohibida, el poble va seguint celebrant-la. «Sempre hi havia algú que avisava quan arribava la Guàrdia Civil i la gent s’amagava. Un cop es rebia l’avís que els guàrdies marxaven, tornaven a seguir la festa», explica el regidor de Festes de l’Ajuntament de Godall, Santi Albiol. «Crec que té molt de valor seguir amb la festa amb aquesta intensitat, passar-la de generació en generació i mantenirla viva».

A més de les clàssiques batalles de farina, un tret molt distintiu del Carnaval de Godall és el tipus de disfressa, que encara hi ha gent que utilitza: recuperar la roba vella dels avis. D’aquest tipus de disfressa els godallencs en diuen ‘mascarulla’.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s