Abaco Premium, d’Olis Faiges de Tortosa, guanya el concurs del Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

font: ebredigital.cat

L’oli verge extra Abaco Premium, d’Olis Faiges, de Tortosa, s’ha endut el premi al millor oli del XXXIII Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre que s’organitza en el marc de la Fira de l’Oli i de la Garrofa de Jesús.

Els tretze experts tastadors que formaven el jurat, reunits al Museu de l’Oli de la cooperativa Soldebre, van arribar a aquest veredicte després d’analitzar les més de cinquanta mostres presentades a les diferents modalitats i després de comprovar que els olis presentats respecte a l’any anterior eren més equilibrats, contenien menys defectes i, per tant, mostraven una millor qualitat en general. L’oli de l’empresa Faiges, una indústria amb una gran tradició oleícola, amb aquest mateix producte també va endur-se el primer premi en la categoria de millor oli verge extra sense denominació d’origen i de marques de fora de la DOP.

Ara, a conseqüència de l’impuls que els organitzadors han volgut donar al concurs, un dels premis serà la inscripció de l’Abaco Premium a l’Oliva Japan Internacional, un prestigiós concurs que es fa cada any al Japó, i a un altre que se celebra a França: el Concurs International Les Olivalies. L’oli premiat també rebrà un lot de medalles adhesives per a l’embotellat del producte guanyador que l’acreditarà com el millor oli de l’edició i, gràcies a Prodeca (Productora d’Exportacions Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya), accedirà a una fira internacional agroalimentària. I, alhora, també tindrà garantida la compra d’un determinat nombre d’ampolles per part de l’organització.

D’altra banda, un oli de l’Agrícola Catalana de Godall, el Lacrima Olea, va guanyar el premi al millor oliva d’oliva verge extra de la DOP Baix Ebre-Montsià, Premi in Memoriam Joan Rodríguez; mentre que el Caterra, de l’Agrícola Terra Alta de la Pobla de Massaluca, va ser el guanyador de la denominació d’origen Terra Alta. En la modalitat productors envasadors de collita pròpia, el primer premi va ser per a l’Oleum Naturale, de PZ Turch, de Tortosa, mentre que en productors particulars de collita pròpia, la màxima distinció va ser per a l’oli Nippon Olive-Morrut, de Tortosa.

Diumenge 26 de febrer a les 12.15h, en un dels actes centrals de la XXII Fira de l’Oli i I Fira de la Garrofa de les Terres de l’Ebre, tindrà lloc el lliurament oficial dels premis, que comptarà amb l’assistència del doctor Ramon Cugat, el prestigiós traumatòleg i expert en olis, com a president del comitè d’honor.

concurs_tast_olis_jesus_2017_taula_jurat
jurat del Concurs del Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre.

font original:  http://www.ebredigital.cat/societat/3077-abaco-premium-d-olis-faiges-de-tortosa-guanya-el-concurs-al-tast-d-olis-de-les-terres-de-l-ebre

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s