Blanch demana l’aigua del Xerta-Sénia per a Santa Bàrbara, Godall i la Galera

on
– font: La marfanta –

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, ha reclamat aquest divendres la posada en funcionament del regadiu del canal Xerta-Sénia a la plana del Montsià. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Blanch ha deixat clar que l’Ajuntament planer continua creient en la necessitat d’aquest canal, tot i els entrebancs que històricament han dificultat el regadiu. De fet, ha explicat que en les darreres reunions amb la comunitat de regants han demanat que s’allargui la infraestructura perquè siga possible començar a regar per Santa Bàrbara, la Galera i Godall.

Després d’anys de reivindicacions al Baix Ebre i al Montsià, el regadiu del Xerta-Sénia es va impulsar a partir de la reconversió de l’antic canal Xerta-Càlig, construït parcialment i abandonat a finals de la dictadura franquista, que pretenia portar aigua de l’Ebre fins a la siderúrgia de Sagunt. Es va aconseguir una concessió de 72 hectòmetres cúbics anuals per regar 16.480 hectàrees del Baix Ebre i el Montsià, amb una inversió prevista de 350 milions. Fins ara s’han invertit uns 100 milions, però encara falta construir 18 quilòmetres de canal i tota la xarxa per portar l’aigua als camps. Però de moment han fracassat tots els intents per regar a Xerta, Aldover, Roquetes i Tortosa, per la falta d’interès dels mateixos pagesos d’aquests municipis. Segons Blanch, a la plana del Montsià hi ha més interès, i això podria servir de revulsiu per a nous regants.

El Xerta-Sénia no té cap partida en el pressupost de la Generalitat per al 2017, però el govern té previst reimpulsar el projecte de regadiu a partir del 2018. Com l’alcalde planer, el sindicat Unió de Pagesos també ha manifestat que valdria la pena començar a regar per la zona de Santa Bàrbara i la Galera.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s