Llibres, píxels i valors – Projecte editorial Rata. Entrevistem a Víctor Bocanegra ‘Sacrilegis’

-font: RTVE

2017-05-18 10_42_02-Llibres, píxels i valors - Projecte editorial Rata. Entrevistem a Víctor Bocanegra

Aquest diumenge hem començat amb la reflexió sobre un projecte editorial que neix de la necessitat i la passió pels llibres. Parlem de Rata, on al capdavant hi ha l’editora Iolanda Batallé. Fa 3 anys va decidir publicar aquells llibres que l’apassionessin. Després de 20 anys en el món editorial li va arribar la idea de fer una proposta pròpia i va pensar que Rata Books, on edités llibres per a regalar. En un mercat editorial saturat, una nova editorial sempre és un risc. Iolanda Batallé entén la proposta lluny del mercadeig, dels consumidors i aposta pels lectors. Pensa que el món editorial no és una indústria sinó la vida. L’editorial pretén ser un nom que no s’oblida, precisament la mateixa qualitat que intenta impregnar als llibres que publiquen. Són 9 les Rates que publica cada any, però el filtre és sever.

Entrevista a Víctor Bocanegra, poeta que ha creat “Sacrilegis” i editat per Edicions Godall. Poesia i música a través de clàssics catalans. La paraula i el so sempre han estat indissolubles i una encomiable peça que conjumina les ànimes de músic i poeta que té l’autor. Víctor Bocanegra té un alter ego que és Víctor Obiols. Sacrilegi és una violació, una profanació o mal ús d’una cosa sagrada. La selecció de poemes és d’alta qualitat i dotar-los d’una música avinent i actual és una forma excel·lent de fer-los visibles, tant al públic amant de la cançó i de la poesia, com a un públic que rarament s’acosta a la poesia escrita i que així es pot descobrir un món fascinant.

Són 17 poemes de clàssics musicats. Un treball enregistrat als Estudis Rellogeto de Barcelona i a la Jazz Cava de Terrassa. Parla de les emocions dels intèrprets, de la dicció dels poemes. El ventall de poetes seleccionats van des del pare de la llengua literària, Ramon LLull, a una trobadora d’incerta identitat i figures de la poesia catalana que arriben a Lluís Solà. També referències a Joan Vergés, Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre, Rosa Leveroni, Clementina Arderiu, Josep Carner o Salvador Espriu.

Audio del programa: http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SLLPIVA/mp3/3/8/1494839184083.mp3 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s