Més de 500 hectàrees de cultiu afectades per una pedregada al Montsià

on
-font Diari de Tarragona-

Pedregada al Montsià

El sindicat Unió de Pagesos ha alertat dels danys provocats per una virulenta pedregada la nit de dissabte 3 de juny al Montsià a la Sénia, Godall i Ulldecona, amb més de 500 hectàrees de cultiu afectades. També en van sortir perjudicats, tot i que en menor mesura, altres municipis de l’interior de la comarca. Pel que fa als cultius, els més afectats han estat els ametllers, les oliveres, els cítrics i els cereals.

Unió de Pagesos apunta que els danys en l’olivera no només han suposat una pèrdua de collita, sinó que els impactes de la pedra també han fet caure rames. En cítrics, les pèrdues s’han produït i es produiran, majoritàriament, en la qualitat del fruit pel mateix impacte de la pedra. Els ametllers també han patit danys per la caiguda de fruits a terra, per l’impacte a fruits, i pel trencament de rames. En el cas dels cereals, bàsicament ordi, han quedat afectades les finques on encara no s’havia segat.

El sindicat demana al Departament d’Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l’hora de  demanar una reducció  del mòduls de l’IRPF per inclemències climatològiques. A la vegada, també recorda a la pagesia la importància d’assegurar les produccions.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s