Els campus d’estiu, una sortida lúdica per aprofitar l’estiu dels més menuts de casa.

Dos setmanes són les que ens separen del tret de sortida de l’estiu.
Dotze són els dies que moltes mares i pares han comptabilitzat d’ençà que els seus fills han finalitzat la temporada d’escolarització. Una temporada que ve seguida de més de seixanta-dos dies d’estiu on els xiquets i les xiquetes tenen molt de temps lliure i les iaies i els iaios s’emporten la seva responsabilitat. Tanmateix, aquesta opció no és vàlida per a tot el públic. Hi ha moltes famílies que no compten amb el suport d’aquesta figura. Per aquesta raó una de les opcions que ressonen més a l’hora de planificar l’horari estiuenc als infants és apuntar-los a un casal d’estiu, que normalment tenen una duració d’un mes i mig (des de l’1 de juliol fins al 15 d’agost).

El fet que els seus fills puguin anar a un campus significa per a molts una preocupació menys, ja que aquests saben que els xiquets podran gaudir de diferents activitats lúdiques i d’aprenentatge. Una empresa jove i autòctona, Actiesport, ofereix la seva oferta a diferents poblacions de les Terres de l’Ebre com Tortosa, Paüls, Aldover, l’Ampolla, Horta de Sant Joan, Godall, l’Ametlla de Mar i Mas de Barberans. El ventall d’activitats que tenen a la seva cartera es divideix segons l’edat dels participants, en total són dos grups.
Per una banda, per als més petits de la família (de 3 fins a 7 anys) hi ha planificades activitats adaptades per a ells com els jocs psicomotrius i cooperatius, activitats d’aigua, tallers de treballs manuals on els petits desenvolupen la seva creativitat o excursions de caràcter cultural. I, per als més grans, les activitats se centren en l’esport. Un dels directors d’Actiesport, Jordi Bosch, comenta que la màxima que persegueixen en les activitats és que els xiquets surten de casa i trenquin “la seva monotonia”.

A més a més, explica quina és l’activitat estrella que disposen:
“Els xiquets que venen als nostres casals d’estiu esperen l’acampada.
Per a ells és una aventura a la natura, per a organitzar-la localitzem un lloc de cada poble que no tingui cap perill per a ells. No deixa de ser una estada nocturna, possiblement la primera en la seva vida”.
Actiesport també cerca l’oportunitat d’organitzar el màxim de sortides possibles per conèixer l’àmbit que envolta els petits.

 

Godall-casal d'estiu-actiesport

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s