Els Mossos d’Esquadra denuncien quatre caçadors furtius de porc senglar al Montsià

-font: Diari de Tarragona

Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre han denunciat quatre homes, veïns de la Galera, per practicar la caça furtiva de porcs senglars en un barranc de la localitat del Godall.

Els fets van ocórrer la nit del passat 21 de juliol quan els agents, que es trobaven patrullant pels voltants de la localitat del Godall, van escoltar un tret d’arma llarga. Tot seguit els policies van veure un focus de llum que es movia per la zona on s’havia escoltat el tret, cosa que els va fer sospitar que algú podia estar caçant de manera il·lícita.

Un cop es van apropar al lloc dels fets, els agents van localitzar un porc senglar mort, per la qual cosa van decidir esperar si algú anava a buscar-lo. Finalment, els agents van interceptar quatre homes mentre descarregaven l’animal mort en un magatzem proper a la zona.

En el transcurs de l’escorcoll del vehicle dels caçadors, els mossos van localitzar l’arma utilitzada i munició prohibida del calibre 12. La tècnica utilitzada per aquests caçadors furtius consisteix en col·locar enceball per als porcs senglars en un lloc concret i utilitzar gasoli per impregnar arbres o arbustos propers, donat que aquests animals es senten atrets per l’olor d’aquest combustible.

Així, quan l’animal s’acostuma menjar tots els dies en el mateix lloc el caçador pot escollir quan caçar-lo sense pràcticament dificultat. Els quatre caçadors van ser denunciats per caçar de nit amb arma de foc i ajut de llum artificial, caçar sense tenir permís a l’interior d’un vedat de caça, caçar amb munició no autoritzada i caçar utilitzant mitjans no autoritzats per atreure els animals, per la qual cosa s’enfronten a sancions administratives i períodes de suspensió de la llicència de caça.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s