‘A Godall respectem i defensem la tradició’

Santi Albiol (1978) és el regidor de festes, joventut, cultura, acció social i noves tecnologies i transparència de l’Ajuntament de Godall des del maig del 2015. En aquesta entrevista detalla l’essència de les Festes Majors de Godall, que arrenquen el 4 d’agost.
– Molts us coneixen pel Carnaval de Godall. Com són aquestes Festes Majors?
– Són totalment diferents. El Carnaval ens caracteritza com a poble, i ara són festes d’estiu. Des de l’any passat tenim un nou model de festes, començant en divendres i acabant en dissabte de la setmana següent. Ara fem les nits de ball major en cap de setmana i així sempre hi ha major número de públic.
– Quina combinació entre tradició, diversió i festa aconseguiu?
– Tenim una associació de joves que organitzen molts actes festius, com la gimcana nocturna, la festa del pijama…
La part de diversió està molt coberta per ells. A Godall treballem, respectem i defensem la tradició. Som amants de la jota i a la festa se celebra el ball. La jota de Godall està registrada des de fa un segle, i l’Agrupació Musical de Godall va recuperar la seua música. També és molt tradicional el tir al plat i la caça, i sempre fem dos tirades de plat, que també es remunta a fa 70 anys. I l’altra tradició és la dels correbous, que se celebren
des del 1898. Arribar al segle XXI amb festes amb bous ens fa sentir orgullosos.
– Quines són les activitats per als infants?
– Hi haurà portes obertes a la piscina durant algunes activitats aquàtiques per als xiquets. Farem inflables i jocs d’aigua i al carrer Major s’instal·larà un enorme tobogan.
– Quina és la principal novetat d’enguany?
– La Banda de Música de Godall té més de 30 anys d’història i el diumenge dia 6 oferirà concert i ball alhora, per primera vegada, amb dos hores de música per ballar.
– I de quines orquestres es podrà gaudir?
-Hi participaran l’Atalaia, l’Enigma i la Fània. A banda, hi haurà dos partits de futbol, l’homenatge a la vellesa i al godallenc absent…
– En definitiva, com defini ria les festes de Godall?
– Crec que intentem tocar totes les tecles possibles i donar participació a totes les entitats del poble. En tenim 13, i això és un teixit associatiu molt important. Totes organitzen una cosa o una altra i estem molt contents perquè en resulta una festa molt ben organitzada.
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s